Nieuwsbrief januari 2016

’De geschiedenis, het gebruik en geluid van de midwinterhoorn’
Op 12 januari zullen Roelie en Peter Kuiper u kennis laten maken met de geschiedenis, het gebruik, en geluid van de midwinterhoorn, zoals die in Noordoost Nederland nog wordt bespeeld. Omdat de midwinterhoorn niet een op zichzelf staand instrument is, wordt hij geplaatst in een breder kader van primitieve hoorns. Zij nemen ons mee ver terug in de tijd en dan met hele grote stappen door de geschiedenis tot aan de 21e eeuw. Zij laten veel hoorns zien en horen, en vertellen waarvoor ze worden gebruikt. Hoorns uit vele landen en religies, alle tijden en plaatsen. Uiteraard ook de Drentse boerhoorn. Als er genoeg tijd is kan ook de symbo- liek belicht worden en het zelf maken van de Midwinterhoorn.

Plantage Boekhandel Vermeer en Brasserie Rue de la Gare maakten een gulle geste en sponsoren beide de komende jaren ‘Broodje Cultuur’. We zijn daar zeer dankbaar voor!