Nieuwsbrief februari 2016

’Heeft de gemeente Emmen wel erfgoed? Wat deden we ermee en wat doen we er mee’

Op 9 februari probeert Sis Hoek, secretaris van het ErfgoedNetwerk Emmen, u mee te laten denken over deze en andere vragen. Wat is eigenlijk erfgoed, welke beelden hebben we daarbij. Kijken we alleen maar naar een mogelijke monumentenstatus? Wellicht zijn er nog andere argumenten die een gebouw of plek het waard maken om als belangrijk onderdeel van onze geschiedenis te beschouwen en kunnen we in Emmen samen met de gemeente een waardenkaart samenstellen? Kortom voldoende stof om over te vertellen en samen met u over na te denken!

Plantage Boekhandel Vermeer en Brasserie Rue de la Gare maakten een gulle geste en sponsoren beide de komende jaren ‘Broodje Cultuur’. We zijn daar zeer dankbaar voor!